Accept Inkomstförsäkring

Inkomstförsäkring


Vad är egentligen en inkomstförsäkring och hur påverkar det mig som arbetstagare? När behöver jag ha en inkomstförsäkring och är det inte staten som ska garantera en viss trygghet i samhället? 

En inkomstförsäkring är i grunden en kompletterande, privat försäkring som du kan tecka till den arbetslöshetsförsäkring som finns lagstadgad i Sverige. Tesen om att du ska få ut 80 % av din lön som arbetssökande har under många år fungerat, men vartefter löneutvecklingen och taket på vad samhället hjälper till med förändras, är det allt fler som inte får ut denna nivå.

Har du en lön som överstiger en nivå – som ligger på runt 20 000 kronor – får du från arbetslöshetsförsäkringen ut 80 % av det som går upp till 20 000 kronor, därutöver täcker inte arbetslöshetsförsäkringen – detta oavsett om du har 21 000 kronor eller 38 000 kronor i månadslön.

Skulle du ha en månadslön på 30 000 kronor och vill få ut 80 % av 30 000 kronor, får du därför teckna en inkomstförsäkring. Det finns många försäkringsbolag som erbjuder denna försäkring och som villkor för att teckna denna, krävs det ofta att du är tillsvidareanställd (anställd sedan minst sex månader, som en provanställning kan vara), inte känna till att du är varslad (att du kan bli uppsagd, i samband med en pågående förhandling på arbetsplatsen om arbetsbrist) och andra kritierer som finns uppställda – jämför därför gärna olika försäkringsbolag, så att du inte tecknar en försäkring som du inte får användning av.

Nedan presenterar vi några försäkringsbolag som erbjuder inkomstförsäkring:

Accept Inkomstförsäkring
Accept är ett svenskt försäkringsbolag, som har varit verksamt sedan 1998. Accept erbjuder bland annat inkomstförsäkring, som kompletterar A-kassans ersättningar för dig som har en lön över a-kassetaket på 18 700 kronor.
>>> Teckna inkomstförsäkring på www.accept.se! <<<

Insplanet
Insplanet erbjuder privatpersoner jämförelser, rådgivning och köp av produkter och tjänster inom försäkring och andra privatekonomiska områden och förmedlade närmare 100 000 försäkringar under år 2009.
>>> Få prisjämförelser på www.insplanet.com! <<<Unionen